ویژگی‌های آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی

این مقاله به بررسی ویژگی‌ها و الزامات آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی طبق استانداردهای ADA پرداخته است.

آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی

مهسان مسلمی – استنلی آسانسور از سال ۱۹۵۱ خدمات تخصصی آسانسور را در منطقه نیوانگلند ارائه می‌دهد. این شرکت بیش از ۶۰ سال است به مشتریان خود در نیوهمپشایر، ماساچوست، رود آیلند و مین خدمات سیستم‌های آسانسور قابل اعتماد، ایمن و استاندارد عرضه می‌کند. یکی از مهم‌ترین خدمات این شرکت، ارائه آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی است که با استانداردهای ADA مطابقت دارد.

رایان به عنوان معاون عملیات استنلی آسانسور، بر تیم‌های ساخت و ساز و نوسازی نظارت دارد. رزومه او شامل بیش از ۱۰ سال تجربه دست اول در خدمات صحرایی آسانسور، مدیریت پروژه، نقشه‌برداری، برآورد و عملیات انبار است.

طبق قانون، آمریکایی‌های دارای معلولیت (ADA) باید ساختمان‌های عمومی و تجاری امکانات دسترسی مناسبی برای استفاده معلولان فراهم کنند که نه تنها شامل نصب آسانسور، بلکه شامل الزامات طراحی خاص برای آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی نیز می‌شود.

قانون آمریکایی‌های دارای معلولیت چیست؟

این قانون در سال ۱۹۹۰ به عنوان ADA «قانون حقوق مدنی فدرال که تبعیض علیه افراد دارای معلولیت را در فعالیت‌های روزمره ممنوع می‌کند» توسط وزارت دادگستری ایالات متحده به امضا رسید؛ بخشی از این حفاظت در برابر تبعیض، دسترسی برابر به خدمات و امکانات است.

هر ساختمانی که دارای آسانسور است باید حداقل یک آسانسور داشته باشد که شرایط دسترسی را برآورده کند. لیست کامل الزامات ADA بسیار دقیق و گسترده است، اما در اینجا برای آگاهی شما مروری کلی بر الزامات اصلی آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی می‌اندازیم.

محل آسانسور

قرارگیری آسانسورها در منطقه‌ای که به راحتی برای بازدیدکنندگان قابل دسترسی باشند، ضروری است. حتی اگر آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی دارای ابعاد و ویژگی‌های ADA صحیح باشد، اما در منطقه سخت‌گذر مانند راهروی باریک یا فضایی که فقط از طریق پله قابل دسترسی است، قرار داشته باشد، با استاندارد ADA مطابقت نخواهد داشت.

ابعاد آسانسور معلولین

مطابق با ADA، آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید حداقل ابعاد زیر را داشته باشد:

  1. عمق کابین باید حداقل ۵۱ اینچ باشد.
  2. حداقل عرض درب برای کابین آسانسور ۳۶ اینچ است.
  3. عرض آسانسورهایی که درهای باز وسط دارند باید حداقل ۸۰ اینچ باشند.
  4. عرض کابین باید حداقل ۶۸ اینچ باشد.

ابعاد آسانسور معلولین

پیشنهاد مشاهده:

دکمه‌های کنترل آسانسور

همه آسانسورها باید دارای کنترلی با دسترسی آسان و نشانه‌های کنترل بصری، لمسی و بریل باشند. دکمه‌های آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی مطابق با ADA باید همیشه روشن باشند و در مرکز ۴۲ اینچ بالاتر از کف با حداقل قطر ۰.۷۵ اینچ قرار گیرند.

ساختار دکمه های آسانسور معلولین

دکمه‌های تماس باید دارای سیگنال‌های بصری باشند که هر زمان تماسی ضبط و پاسخ داده می‌شود، نمایش داده شوند و باید مسیر حرکت آسانسور را نشان دهند.

دکمه‌های کنترل آسانسور ناتوانان

بهره‌برداری آسانسور

آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید اتوماتیک و خودتراز باشد، به این معنی که با فشردن دکمه مربوط، در یک طبقه مشخص متوقف و به طور خودکار کف کابین با کف مقصد همسطح شود. درهای آسانسور باید به طور خودکار در حداقل زمان سه ثانیه باز و بسته شوند.

درها همچنین باید دارای ویژگی بازگشایی باشند، جایی که اگر آسانسور تشخیص دهد مسافری در حال ورود یا خروج از آسانسور است، بسته شدن درها متوقف شده و دوباره باز شوند.

بهره برداری آسانسور ویژه معلولان

الزامات دسترسی اضافه آسانسور

  • چراغ‌های سالن باید دارای یک سیگنال قابل مشاهده و شنیداری در هر ورودی آسانسور باشد تا نشان دهد کدام کابین آسانسور به تماس پاسخ می‌دهد. سیگنال‌های صوتی باید یک‌بار برای جهت بالا و دو بار برای پایین به صدا درآیند یا دارای اعلان‌های شفاهی باشند که می‌گویند «بالا» یا «پایین».
  • طبقات آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید با مقررات ADA برای تمام سطوح زمین مطابقت داشته باشد. کف باید ثابت، محکم و مقاوم در برابر لغزش باشد. اگر فرش وجود دارد، باید به زمین وصل شود و هر گونه کوسن، لنت یا پشتی باید محکم باشد.
  • هر کابین آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید ارتباطات اضطراری داشته باشد در صورت توقف کابین و نیاز به تماس مسافران برای کمک. هر گونه ارتباط دوطرفه باید به صورت لمسی و بصری قابل دسترسی باشد و برای افراد ناشنوا و نابینا قابل درک باشد.
  • نرده‌های داخل کابین در ارتفاع‌های مشخصی با استاندارد ارتفاع ۳۰ اینچ مورد نیاز است.
  • پلاک‌های بریل در تمام ورودی‌ها و همچنین در ایستگاه‌های سالن الزامی است.

Special requirements for the design of platform elevators for use by the disabled

الزامات ویژه طراحی آسانسورهای پلت‌فرم برای استفاده معلولان

برخی از مهمترین الزامات ویژه طراحی آسانسورهای مورد استفاده معلولان شامل موارد زیر است:

  • نکات عمومی: آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید قابلیت دسترسی به تمام طبقاتی که عموم مردم به آن دسترسی دارند، داشته باشد. آسانسورهای کلیددار فقط در تأسیسات خصوصی یا با حضور اپراتور آسانسور استفاده شوند.
  • کابین آسانسور: داخل کابین باید دارای یک نرده در سه طرف باشد که در فاصله ۰.۸۰ تا ۰.۸۵ متری از کف نصب شده باشد. عرض درب نباید کمتر از ۰.۸۰ متر باشد. حداقل ابعاد داخلی آسانسور، برای یک مسافر ویلچر به تنهایی، ۱.۰۰ متر در ۱.۳۰ متر است.
  • کنترل‌پنل: محل قرار گرفتن دکمه‌های کنترل باید قابل دسترس و روشن باشند. قطر آن‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلی‌متر باشد. برای دسترسی آسان، پنل کنترل باید ۰.۹۰ متر تا ۱.۲۰ متر از کف نصب شود.
  • دکمه‌های تماس: برای دسترسی آسان، دکمه‌های تماس باید در فاصله ۰.۹۰ متری تا ۱.۲۰ متری از کف نصب شوند.
  • سیگنال‌های سمعی و بصری: آسانسور مورد استفاده افراد ناتوان جسمی باید برای هشدار به مسافران نابینا و ناشنوا، ورود به هر طبقه را به صورت همزمان با استفاده از زنگ و چراغ نشان دهد.
  • سطح کف: کف آسانسور باید دارای سطحی مقاوم در برابر لغزش یا فرش ثابت کم پرز باشد.
  • رنگ: برای سهولت تشخیص افرادی که دارای نقص بینایی هستند، باید رنگ درب آسانسور با سطح اطراف آن متضاد باشد.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره آسانسور معلولین می‌توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید