عمليات پلامبينگ چاه آسانسور در برج‌هاي بلندمرتبه

در این مقاله روش‌های پلامبینگ چاه آسانسور و شاقول‌اندازی در برج‌های بلندمرتبه به‌منظور نصب دقیق و حرکت بدون لرزش آسانسور بررسی شده است.

پلامبينگ چاه آسانسور

محمدرضا اسكافي، رضا براتعلي – همواره يكي از مهم‌ترین بخش‌ها در کار نصب آسانسور، شاقول‌اندازی و پلامبينگ چاه آسانسور است که نیاز به دقت و حساسیت زیاد در اجرا دارد. در واقع هرچه در این بخش از کار دقت بالاتر باشد، به نتیجه مطلوب‌تری در نصب ریل کابین، ریل وزنه تعادل و درب طبقات خواهیم رسید که متعاقباً حرکت نرم و بدون لرزش کابین را در پی خواهد داشت. کار شاقول‌اندازی در ساختمان‌های بلندمرتبه و برج‌ها با توجه به دامنه نوسان‌های بیشتر این سازه‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. بدین منظور شرکت‌های معتبر آسانسوری از روش‌‏های مختلفی برای این کار استفاده می‌کنند که در اینجا به بررسی و معرفی شاقول‌اندازی شرکت شیندلر پرداخته شده است.

شاقول‌اندازي در برج‌هاي بلند به‌دليل اهميت تراز و در يك‌راستا بودن ريل‌هاي راهنما و همچنين هم‌مركز بودن كليه درب‌هاي طبقات، همواره بخش مهمي از عمليات نصب درب و ريل است كه به صرف زمان و دقت قابل توجهي نیاز دارد. اين دقت زماني نمود بارزتري به‌خود مي‌گيرد كه قرار باشد كار شاقول‌اندازي در يك برج يا ساختمان بلندمرتبه انجام شود.

در اين مقاله به تشريح استفاده از تجهيزي به نام گريك پرداخته خواهد شد كه با استفاده از آن مي‌توان در زمان كمتر و با دقت بيشتري به شاقول‌اندازي چاه آسانسور، برج يا ساختمان هاي بلندمرتبه كه طول مسير حركت آسانسور در آن‌ها زياد است، برای انجام عمليات نصب درب و ريل، پرداخته شده است.

معرفي گريك به‌عنوان ابزار شاقول‌اندازي

در اين تحقيق روش شاقول‌اندازي و اطلاعاتي از جزئيات مراحل استفاده از اسباب كار نصب ريل راهنما شيندلر در ساختمان‌هاي بلند از جمله برج ميلاد تهران ارائه مي‌شود. روش‌هاي متفاوتي براي تنظيم ريل راهنما وجود دارد، ولي در اين تحقيق به بررسي استفاده از گريك (GRIK) به‌عنوان ابزاري راحت، ايمن و كارآمد پرداخته شده است.

گريك شامل چندين قطعه است كه بايد مطابق دستورالعمل ارائه شده توسط شركت شيندلر مونتاژ شود. اين وسيله به‌طور همزمان به‌منظور تنظيم ريل كابين، ريل وزنه تعادل و درب طبقات مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين به‌منظور پايدار ساختن خطوط صاف ايجاد شده توسط سيم‌هاي شاقول در ساختمان‌هاي بلند، از نگهدارنده‌هاي مخصوص سيم‌هاي شاقول در طول مسير استفاده مي‌‏شود.

بايد توجه شود استفاده ناصحيح از گريك منجر به نصب اشتباه و كيفيت پايين در حركت آسانسور خواهد شد، از اين‌رو مونتاژ، تنظيم و نصب گريك تنها با نظارت كارشناس مورد تأييد شركت شيندلر بايد صورت پذيرد.

مراحل نصب و كاربرد گريك

همان‌طور كه در شكل (۱) نشان داده شده است، گريك شامل يك قاب است و همان‌گونه كه در شكل (۲) نمايش داده شده، تمامي قطعات و پروفيل‌هاي آن به‌صورت بسته‌بندي بوده و پس از خارج شدن از جعبه و مونتاژ شدن طبق دستورالعمل ارائه شده، با توجه به ابعاد چاه آسانسور قابل تنظيم و مطابقت با ابعاد موجود در نقشه است و در آن محل ريل‌هاي كابين، وزنه تعادل و درب طبقات توسط سيم‌هاي شاقول مشخص مي‌شود. در شكل (۱) اندازه x كه در قسمت وزنه تعادل آمده مربوط به آفست بين موتور و وزنه تعادل است.

(شکل ۱)

(شکل ۲)

به‌منظور استفاده از اين وسيله و انجام كار نصب ريل و درب طبقات همان‌طور كه در شكل (۳) نشان داده شده، بدين صورت عمل مي‏شود كه پس از تنظيم قاب گريك با استفاده از نقشه چاه و مشخص شدن محل دقيق شابلون‌‎هاي مربوط به ريل‌هاي كابين، وزنه تعادل و درب طبقات، گريك پاييني در چاهك روي بيم‌هاي موقت نصب شده، به همين منظور و به همين شكل گريك بالايي در قسمت فوقاني چاه روي بيم‌هاي مشابه قرار داده شده و پس از تنظيم محكم مي‌شوند.

شكل (۳)

سپس سيم‌هاي شاقول كه در شكل (۴) نشان داده شده از محل مشخص شده در شابلون‌ها عبور كرده و محكم مي‌شوند.

شكل (۴)

در ساختمان‌هاي مرتفع كه به‌دليل نوسان‌های سازه در اثر باد و تغيير جهت آن در اثر زاويه تابش خورشيد كه ناشي از انبساط و انقباض نماهاي به‌ترتيب رو و پشت به تابش خورشيد است، از نگهدارنده سيم شاقول به‌طور معمول در هر ۲۰ متر استفاده مي‌شود كه در شكل (۵) نمونه اين نگهدارنده نشان داده شده است.

شكل (۵)

همان‌طور كه در شكل (۶) نشان داده شده تأثير استفاده از اين نگهدارنده‌ها در ساختمان‌هاي بلند، به‌منظور حفظ فاصله سيم‌هاي شاقول از ديواره چاه در ساعات متفاوت از طول روز آشكارا مشخص شده است.

شكل (۶)

نتيجه گیری

با توجه به اهميت حركت نرم و بدون لرزش كابين در صنعت آسانسور، همواره شركت‌هاي سازنده به‌دنبال راهكارهايي براي كاهش و دمپ لرزش‌هاي ناخواسته كابين هستند كه در اين خصوص تراز بودن ريل‌ها و نصب صحيح آن‌ها، پارامتر مهمي به‌شمار مي‌آيد. بنابراين همواره روش‌هاي متفاوتي توسط شركت‌ها و سازنده‌ها ارائه مي‌شود كه كيفيت نصب ريل و شاقول‌اندازي را افزايش مي‏دهد.

اهميت موضوع زماني بيشتر مي‌شود كه چاه آسانسور مورد بررسي، ارتفاع زيادي داشته باشد كه در اين صورت دامنه نوسان‌ها به نسبت افزايش مي‌يابد. در اين شرايط روش مورد استفاده براي شاقول‌اندازي اهميت ويژه‌اي پيدا كرده، از اين‌رو در اين تحقيق روشي كارآمد كه توسط يكي از شركت‌هاي پيشگام در صنعت آسانسور مورد استفاده قرار مي‌گيرد، بررسي شده است.

مرجع:

Schindler documents, “Schindler 7000, Installation, Plumbing Quick Reference” 2011.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید