توسعه فناوری‌های جدید برای افزایش ایمنی آسانسور

این مقاله به بررسی فناوری‌ها و استانداردهای نوین برای بهبود ایمنی آسانسور، از جمله سیستم‌های اضطراری و مقاومت در برابر سیل می‌پردازد.

ایمنی آسانسور

نعیمه گلی، کابین نیوز – از نظر آماری، آسانسورها و پله‌های برقی امن‌ترین اشکال حمل‌ونقل در جهان هستند. تنها در ایالات متحده، سواران حدود 2.8 میلیارد مایل در سال سفر می‌کنند، اما نرخ تصادفات آن‌ها بیشتر از هواپیما، قطار یا اتومبیل است. با این حال، همواره خطراتی برای مسافران وجود دارد. به همین دلیل هر نسل از آسانسورها و پله‌برقی ها شاهد جهش‌های جدیدی در ایمنی آسانسور هستند.

عوامل بهبود ویژگی های ایمنی آسانسور

موارد بهبود ویژگی های ایمنی آسانسور در دو دهه اخیر به شرح زیر می باشد:

  • عملیات تخلیه سرنشینان
  • عملیات اضطراری آتش نشانان
  • تشخیص و مقاومت در برابر سیل
  • مقررات جدید
  • سیستم های قدرت آماده به کار
  • ادغام سنسور

عملیات تخلیه سرنشینان

اتفاقات و حوادثی مانند حملات 11 سپتامبر 2001 به وضوح نشان داد که صنعت باید در زمینه ایمنی آسانسور از جمله نحوه استفاده مسافران از آسانسور در مواقع اضطراری تجدید نظر کند. استفاده از راه پله های عریض تر راه حل این مشکل نیست؛ زیرا مهم نیست که تخلیه چقدر با دقت برنامه ریزی شده باشد، در زمان بروز حادثه تنها تعداد محدودی می توانند به طور همزمان در یک راه پله جا شوند. تخلیه هر مسافر از طریق آسانسور نیز راه حل ایده آلی نبود.

از این رو، مهندسان دریافتند که در حالی که تخلیه کل ساختمان با استفاده از آسانسور غیرممکن است، می توانند گزینه های بیشتری را برای ساکنان در معرض خطر در ساختمان فراهم کنند. امروزه بسیاری از ساختمان های در حال ساخت با سیستم های OEO ساخته می شوند. با استفاده از سیستم‌های OEO، افراد داخل کابین به نزدیک‌ترین نقطه خروج ایمن حرکت می‌رسند، که از آنجا بتوانند از پله‌ها استفاده کنند.

عملیات اضطراری آتش نشانان

طرف دیگر ایمنی آسانسور و OEO عملیات اضطراری آتش نشانان (FEO) است. سیستم‌های FEO توسط دستگاه‌های اعلام حریق فعال می‌شوند و در دو فاز عمل می‌کنند. در مرحله اول، آسانسور به سمت نزدیکترین نقطه خروجی تعیین شده حرکت می‌کند. پس از تخلیه امن مسافران، مرحله دوم آغاز می شود. آسانسور از ورود هر کسی غیر از آتش نشانان و سایر پرسنل اورژانس تعیین شده را محدود می کند. این به آتش نشانان اجازه می دهد تا تجهیزات را به طبقاتی که در معرض خطر هستند برسانند و سرنشینان گرفتار را از آسانسور خارج کنند.

بیشتر بخوانید:

تشخیص و مقاومت در برابر سیل

در طول بروز سیل های شدید ناشی از طوفان سندی در شمال شرق و طوفان هاروی در هیوستون تگزاس، افراد فعال در این حوزه متوج شدند که تنها آتش سوزی موجب آسیب دیدن آسانسور نمی شود. در طول این طوفان‌ها، راه‌حل‌های کمی برای جلوگیری از فرورفتن آسانسورها در چاهک‌های سیل‌زده یا در وهله اول محافظت از چاه آسانسور در برابر سیل وجود داشت.

پس از آن، انجمن مهندسین عمران آمریکا (ASCE) استاندارد طراحی و ساخت و ساز مقاوم در برابر سیل را منتشر کرد که با نام ASCE 24 نیز شناخته می شود. انجام این دستورالعمل ها و الزامات برای ساختمان هایی که در مناطق مستعد سیل هستند؛ اجباری است. ساختمان هایی که مطابق با مشخصات ASCE 24 طراحی شده اند دربرابر سیل و خسارتهای ناشی از آن مقاومت بیشتری دارند.

در حال حاضر، یک گروه کاری ASME در حال توسعه الزامات ارائه شده برای تضمین بیشتر ایمنی آسانسور در هنگام سیل است. هر گونه مقررات باید به طور موثر با سایر سیستم های ایمنی موجود (مانند OEO و FEO یا سنسورهای لرزه ای) کار کند.

مقررات جدید

بازنگری در مقررات ساختمان در ASCE 24 همچنان ادامه دارد و اکنون مقرراتی برای محافظت از مسافران در برابر دود، آتش یا آب ورودی به آسانسور ارائه شده است. برق اضطراری نیز در بسیاری از مناطق اجباری است. همچنین ارسال پیام‌های هشدار به افراد باعث می شود آنها از وضعیت آسانسور مطلع شوند و نیازهای تعمیر و نگهداری آسانسور را تشخیص دهند.

سیستم های قدرت آماده به کار

افزایش ولتاژ و قطع برق یک واقعیت در عملیات آسانسور و پله برقی است. هر چند نادر باشد، قطعی ها اتفاق می افتد. اکنون، آسانسورهای زیادی مجهز به سیستم‌های نجات اضطراری هستند و تضمین می‌کنند که از دست دادن برق باعث توقف یا گیر افتادن افراد در کابین نمی‌شود.

ادغام سنسور

آخرین پیشرفت‌ها در نرم‌افزار، سخت‌افزارها و ایمنی آسانسور به آسانسورهای مدرن این اجازه را می‌دهد مسافران را در موقعیت‌های مختلف شناسایی و محافظت کنند. گاهی اوقات، این بدان معناست که تا زمانی که همه داخل کابین نباشند، درها بسته نمی شوند، وظیفه ای که توسط سیستم ADAMS CabSafe انجام می شود. مواقع دیگر، دستگاه هایی مانند Safe-T-Lock درها را برای عیوب کنترل می کنند و آسانسور را در مسیر خود متوقف می کنند تا زمانی که بتواند از بسته بودن درها اطمینان حاصل کند.

همچنین این سیستم ها می توانند از طریق نرم‌افزارهای پیشرفته، به اپراتورها اجازه دهند تا زمان نیاز به تعمیر و نگهداری را پیش‌بینی کنند و از این طریق عمر تجهیزات را طولانی تر می کند، زمان خرابی را به حداقل می رساند و عملیات ایمن را به حداکثر می رساند.
این فناوری به پله برقی ها نیز گسترش می یابد. اگر جسمی بین پله ها یا برس پله و دامن گیر کند، دستگاه های ایمنی حرکتی پله برقی را متوقف می کنند.

کلام آخر

این ویژگی ها در آسانسورها گاها قابل اجرا نیست زیرا برخی از سیستم های آسانسور قدیمی هستند و قابلیت نصب اینگونه ویژگی ها برای آنها وجود ندارد. در برخی موارد هم ممکن است وجود قوانین و استانداردهای محلی افراد را از نصب سیستم های جدید برای آسانسورها و پله برقی های خود منع کند. اما با این حال مالکان و مدیران ساختمان ها باید همیشه به دنبال یافتن راه حل های هوشمند و گنجاندن آنها در سیستم آسانسور ساختمان باشند و  در عین حال به ایمنی آسانسور هم توجه کنند.

منبع:

https://www.adamselevator.com/news-resources/new-technologies-and-safety-features-being-developed-to-improve-performance/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید