در این مقاله به معرفی بالابر کارخانه ای و انواع آن، ویژگی های بالابرهای صنعتی، بررسی بالابر کارخانه هیدرولیکی و بررسی 12 مزیت این نوع بالابر میپردازیم.
بالابر کارخانه ای چیست؟ | بررسی ویژگی ها و مزایای بالابر کارخانه
نعیمه گلی، کابین نیوز – همانطور که در مقالات پیشین مطالعه کرده اید بالابرها دستگاه هایی هستند که به جهت حمل افراد یا وسائل و بار به طبقات بالا در یک ساختمان استفاده می شود. بالابرها انواع مختلفی دارند و با توجه به کاربردهای خاصشان دسته بندی می شوند. بالابر کارخانه ای یکی از انواع بالابر است و همانطور که از اسم این بالابر مشخص است، در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی جهت حمل بارهای سنگین و افراد استفاده می شود.
ویژگی های بالابرهای کارخانه ای
بالابر کارخانه ای دارای ویژگی هایی منحصر به فرد است که آن را نسبت به مابقی انواع بالابر متمایز میسازد. برخی از ویژگی های بالابر های کارخانه ای عبارتند از:
- دارای ریل آسانسوری
- حرکت روان و آرام
- بدون لرزش و کم صدا
- مخصوص حمل بار
- نـصب راحت و سـریع
- ارتفاع جهت جابجایی تا 12 متر
- ظرفیت بالا
- استفاده از برق سه فاز
مطالب مرتبط:
بالابر چیست؟ معرفی انواع بالابر+ تفاوت بالابر و آسانسور
انواع بالابرهای صنعتی
در مقالات گذشته به توضیح کامل انواع بالابر ها پرداخته ایم اما لازم به ذکر است که بالابرهای کارخانه نیز با توجه به نوع کاربری و نصب به انواع مختلفی دسته بندی می شوند که عبارتند از:
- بالابر کارخانه متحرک
- بالابرکارخانه هیدرولیکی
- بالابر کارخانه شیشه ای
- بالابر کارخانه کابین دار
- بالابر کارخانه ساده
بالابر کارخانه هیدرولیکی
در میان انواع مختلف بالابرهای کارخانه ای ، بالابر کارخانه ای هیدرولیکی پرکاربردترین نوع آن می باشد. در کارخانه ها، مراکز صنعتی و کارگاه ها به دلیل حجم زیاد کارها و نیاز به جا به جایی بارهای سنگین از بالابرهای صنعتی یا کارخانه ای استفاده می شود. نصب این بالابر ها به سهولت و افزایش سرعت کار کمک فراوانی می کند به همین دلیل امروزه تقاضا برای نصب بالابرهای کارخانه به خصوص نوع هیدرولیکی آن بسیار افزایش یافته است.
بالابر کارخانه هیدرولیکی به بالابر صنعتی هیدرولیکی نیز معروف است. مهمترین نیروی مورد استفاده در این بالابرها نیروی هیدرولیک است. جریان بالابر کارخانه هیدرولیک به این صورت است که در آن از سیال پرفشار در لوله ها استفاده می شود تا انتقال قدرت به درستی صورت بگیرد. این مدل از بالابرها دارای طراحی ساده ای هستند و به نوعی اجزای محرک آنها نیز کمتر است و همین طراحی ساده سبب شده است تا راندمان بیشتری داشته باشند.
12 مزیت بالابر کارخانه ای هیدرولیک
از مزایای بالابر صنعتی هیدرولیکی که باعث محبوبیت و برتری آن می شود؛ عبارتند از:
- انعطاف پذیری بالا و قابلیت استفاده در کارخانجات بزرگ
- ایمنی و امنیت بالا
- شرایط افزایش نیرو و قدرت در زمان انتقال و جابجایی
- دقت کنترل بالا
- راه اندازی سریع و هزینه ای مقرون به صرفه
- راندمان بالا
- سهولت در نصب
- نیاز به حداقل فضا و عمق چاله
- قابلیت اجرا با برق های تک فاز و چند فاز
- میزان عملیات تخریبی بسیار محدود
- عدم نیاز به سرویس و نگهداری گسترده
- کاهش هزینه تعمیرات
قیمت بالابر کارخانه هیدرولیک
عوامل موثر بر قیمت بالابر کارخانه هیدرولیکی شامل میزان جابجایی، تعداد ایست و توقف، قدرت و ظرفیت بالابر، ابعاد، جنس بالابر و نیروی برق استفاده شده است.
میزان جابجایی
در واقع یکی از مهمترین آیتم در فروش بالابر، ارتفاع کاربری است. ارتفاع همان میزان جابجایی است که از کف تا قسمت فوقانی ارزیابی می شود.
تعداد ایست و توقف
در صورتی که نیاز به توقف در مسیر وجود داشته باشد قیمت تمام شده بالابر نیز بیشتر می شود.
قدرت و ظرفیت بالابر
توان و ظرفیت بالابر صنعتی هیدرولیک متفاوت است و به نوعی هرچه ظرفیت بیشتر باشد قطعا قیمت بالابر نیز بیشتر می شود.
ابعاد
ابعاد سکو یا کفی در قیمت گذاری تاثیر دارد زیرا ابعاد کفی ارتباط مستقیمی بر روی توان و ظرفیت بالابر دارد.
جنس بالابر
جنس سکو و کفی بالابر بسیار مهم است و برای استحکام و دوام بیشتر از مواد مستحکمی استفاده می شود. جنس آلومینیوم و استیل و یا جنس های دیگر هر یک قیمت مخصوص خود را دارند.
- نیروی برق استفاده شده
قدرت بالابر کارخانه هیدرولیکی بر اساس نیروی برق تعیین می شود و معمولاً برق های تک فاز و سه فاز برای راه اندازی بالابر استفاده می شود. اگر ظرفیت بالابر پایین باشد برق تک فاز کفایت می کند در غیر این صورت نیاز به برق سه فاز است. در برخی از شرایط نیاز به مبدل برق است که بر روی قیمت نهایی تاثیر گذار است.