اختلال ترس از پله برقی (Escalaphobia) میتواند زندگی روزمره افراد را تحت تأثیر قرار دهد، اما با رعایت نکات ایمنی و رفتارهای معقول، میتوان این ترس را مدیریت و کاهش داد.
اختلال ترس از پله برقی (Escalaphobia) و ارائه موارد ایمنی
نعیمه گلی، کابین نیوز – آیا تا به حال در مورد اختلال ترس از پله برقی یا Escalaphobia چیزی شنیدهاید؟ در این مقاله، یک لیست کامل از بایدها و نبایدهای استفاده از پله برقی ارائه میدهیم تا به کاربران کمک کند این ترس را کاهش دهند، با فوبیاهای خود مبارزه کنند و در هنگام استفاده از پله برقی ایمن بمانند.
بیماری عجیب اختلال ترس از پله برقی (Escalaphobia)
آیا میدانستید که برخی افراد به اختلال ترس از پله برقی دچار هستند؟ به این بیماری یا اختلال Escalaphobia میگویند. برخی ممکن است تعجب کنند که چگونه ممکن است کسی از چیزی که همه جا حاضر است مانند پله برقی بترسد. شاید بتوان آن را با کسانی مقایسه کرد که با وجود هزاران سفر ایمن در هر سال، با فکر سوار شدن به هواپیما بترسند. به همین دلیل میلیونها نفر در سراسر دنیا دچار اختلال اسکالافوبیا هستند.
پله برقی با ریتم آهسته و پیوسته خود یکی از قابل پیشبینیترین چیزها در این دنیای غیرقابل پیشبینی است. این شگفتانگیز حملونقل بیش از یک قرن است که وجود دارد و میلیاردها نفر را به مقصد خود میرساند. بنابراین اگر شما یکی از افرادی هستید که از اسکالافوبیا رنج میبرید، نکاتی در مورد استفاده ایمن از پلههای برقی ارائه کردهایم که امیدواریم به شما در برداشتن اولین قدم کمک کند.
۳ فاکتور مهم ایمنی پله برقی
برای استفاده از پله برقی بسیار مهم است که نکات ایمنی را رعایت کنید تا بتوانید در حین راحتی، از امنیت کامل نیز برخوردار باشید. این مسئله به ویژه برای افرادی که به اختلال ترس از پله برقی مبتلا هستند، اهمیت بیشتری دارد. این ۳ فاکتور کلیدی عبارتند از:
- رفتار منظم و معقول مسافران
- طراحی ایمن و قابل اعتماد پله برقی
- بازرسی، تعمیر و نگهداری مرتب آسانسور
طراحی ایمن پله برقی
پله برقی در همه جا وجود دارد و هر روز میلیاردها نفر از آن استفاده میکنند. از آنجایی که پله برقیها بسیار رایج هستند، حتی برای افرادی که دچار اختلال ترس از پله برقی هستند، باید با استانداردهای ایمنی فوقالعاده سختگیرانه مطابقت داشته باشند.
خوشبختانه، کارکنان TK Elevator از تخصص خود برای افزایش ایمنی استفاده میکنند؛ زیرا بسیاری از آنها در توسعه کدهای ایمنی تخصص دارند. کاری که آنها انجام میدهند به افزایش ایمنی همه پله برقیها و پیادهرویهای متحرک کمک میکند.
به گفته Elena González Ruibal، مدیر طراحی پله برقیهای شرکت TK Elevator: «کدهای ایمنی استاندارد در حال حاضر ایمنی عالی مسافران را تضمین میکنند، اما تیم TK Elevator همچنان در حال توسعه فناوریها و دستگاههای ایمنی جدید است که سطح بالاتری از ایمنی را تضمین کند.
این تلاشها برای افرادی که به اختلال ترس از پله برقی دچار هستند نیز میتواند به افزایش احساس اطمینان و امنیت کمک کند. این به ما امکان میدهد که یک قدم جلوتر از الزامات استاندارد باشیم و حداکثر ایمنی مسافران را تضمین کنیم.»
تعمیر و نگهداری منظم پله برقی
تعمیر و نگهداری و بازرسی پله برقی برای اطمینان از ایمنی، بهویژه برای افرادی که دچار اختلال ترس از پله برقی هستند، بسیار مهم است. تکنسینهای واجد شرایط شرکتهای معتبر به طور معمول پله برقیها را سرویس میکنند.
تعمیر و نگهداری منظم به شناسایی مشکلات احتمالی در مراحل اولیه کمک میکند و از تبدیل شدن مسائل و خرابیهای جزئی به نقصهای بزرگ جلوگیری میکند. این فرآیند به افراد مبتلا به اختلال ترس از پله برقی اطمینان بیشتری میدهد که از امنیت وسیله اطمینان داشته باشند.
علاوه بر فرآیند تعمیر و نگهداری و بازرسی، پله برقیها تحت بازرسیهای دورهای منظم قرار میگیرند که در این بازرسیها تکنسینهای مجرب به دقت هر جزء را بررسی میکنند تا تأیید کنند که تمام استانداردهای ایمنی لازم رعایت شده است.
اگرچه جزئیات و دفعات چنین بازرسیها میتواند در کشورهای مختلف متفاوت باشد، اما این بررسیهای منظم کمک میکند تا پلهبرقیها ایمن، قابل اعتماد و آماده جابهجایی میلیونها نفر در روز باشند.
رفتار ایمن کاربران
نقش حیاتی رفتار معقول کاربر در ایمنی پله برقی، به ویژه برای افرادی که دچار اختلال ترس از پله برقی هستند، غیرقابل انکار است. علیرغم سختکوشی طراحان محصول، خدمه تعمیر و نگهداری و بازرسان ایمنی، این مسافران هستند که حرف آخر را در مورد چگونگی ایمن بودن سفر با پله برقی میزنند.
پیروی از دستورالعملهای ساده میتواند ایمنی مسافران را چند برابر کند. این مسئله به خصوص برای افرادی که با اختلال ترس از پله برقی دستوپنجه نرم میکنند، اهمیت بیشتری دارد. همچنین رعایت علائم محلی در مورد عدم آوردن کالسکه یا چمدانهای بزرگ به پله برقی بسیار مهم است.
بنابراین، در حالی که پله برقی وظیفه خود را با حرکت بدون زحمت ما از یک سطح به سطح دیگر انجام میدهد، اقدامات آگاهانه ما در نهایت تضمینکننده ایمنی ما است.
بیشتر بخوانید:
- کاربرد مدل پنیر سوئیسی در ایمنی آسانسور
- تبادل منابع انسانی و فناوری طبق تفاهمنامه هیوندای آسانسور و عربستان سعودی
بایدها و نبایدهای استفاده از پله برقی
بایدها:
- قبل از سوار شدن، جهت حرکت پله برقی را بررسی کنید.
- به علائم ایمنی پله برقی توجه کنید.
- از بسته بودن بند کفشهای خود مطمئن شوید.
- از کشیدن کیف یا لباس به پله برقی جلوگیری کنید، بهویژه اگر دچار اختلال ترس از پله برقی هستید، این کار میتواند استرس شما را کاهش دهد.
- محل دکمه توقف اضطراری پله برقی را بدانید.
- همیشه handrail را نگه دارید.
- بچههای کوچک حتماً همراه والدین سوار شوند.
- دور از کنارههای پله برقی بایستید.
- از محل خروجی پله برقی دور شوید.
نبایدها:
- هرگز پابرهنه سوار نشوید.
- از دمپاییهای ابری استفاده نکنید.
- به هیچ عنوان ویلچر، کالسکه، گاری دستی، چرخ دستی یا وسایل مشابه را با پله برقی حمل نکنید.
- روی پله برقی ندوید، بهویژه اگر با اختلال ترس از پله برقی دستوپنجه نرم میکنید.
- به طرفین خم نشوید.
- از handrail بالا نروید.
- اجازه ندهید کودکان روی پلهها بنشینند یا بازی کنند.
- اجازه ندهید کودکان در مجاورت پله برقی بازی کنند.
- اگر سگ دارید، از پله برقی استفاده نکنید؛ اگر مجبورید، حتماً آنها را در آغوش بگیرید یا از آسانسور استفاده کنید.
کلام آخر
در نتیجه، اختلال ترس از پله برقی یا Escalaphobia میتواند زندگی روزمره بسیاری از افراد را تحت تأثیر قرار دهد، اما با رعایت نکات ایمنی و آگاهی از اصول استفاده از پله برقی، میتوان این ترس را مدیریت و کاهش داد.
پله برقیها به عنوان یکی از پرکاربردترین وسایل حملونقل عمومی، دارای استانداردهای سختگیرانهای در طراحی، تعمیر و نگهداری هستند که باعث تضمین ایمنی میشود. با توجه به رفتار ایمن کاربران و پیروی از بایدها و نبایدهای ساده، همگان میتوانند تجربهای ایمن و راحت از پله برقی داشته باشند.
منبع:
https://blog.tkelevator.com/escalaphobia-the-triangle-of-escalator-safety-and-user-tips/