در ادامه میتوانید متن و ویدئوی گفتگوی کابین نیوز با دکتر امیر خرمی را مشاهده کنید.
دکتر امیر خرمی: آموزش عملی، کلید ورود به بازار کار صنعت آسانسور است
در گفتگوی اختصاصی با رسانه کابین نیوز، دکتر امیر خرمی، عضو هیئت مدیره سندیکای آسانسور و پله برقی ایران، اظهار داشت: «نزدیک به ۲۲ سال است که در دورههای مختلف، در بحث آموزش سندیکای آسانسور با هیئتمدیرههای مختلف، به عنوان استاد و دبیر کمیته آموزش، در خدمت صنعت آسانسور و پله برقی ایران هستم. من به مدت ۱۵ سال در دانشگاه کوشا بهعنوان مدرس این دانشگاه و مدیر گروه رشته آسانسور فعالیت داشتهام.»
وی ادامه داد: «خوشبختانه، در هیئتمدیره اخیر سندیکای آسانسور و پله برقی ایران، چون هدف اصلی آموزش بود، دانشگاه انقلاب اسلامی که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفهای استان تهران است، به واسطه تولیدکنندگان و بازرگانان صنعت، کارگاه آسانسور این دانشگاه بهصورت تخصصی تجهیز شد.»
دکتر امیر خرمی در این باره افزود: «انواع و اقسام آسانسورهای بهروز دنیا و دو دستگاه سازه آسانسور در این مرکز ساخته شده است که شامل آسانسورهای MRL، MRL معمولی، با وزنه پشت، جناغی، صلیبی و آسانسورهای هیدرولیک مستقیم و غیرمستقیم از برندها و متریال مختلف است. ما تلاش کردیم از تمامی برندها و تولیدکنندگان معتبر استفاده کنیم و برندهای بهروزی داشته باشیم. همچنین اخیراً یک دستگاه پلهبرقی نیز به کمک شرکت بهران تجهیز کردیم تا دانشجویان محترم بتوانند از این تجهیزات که با همکاری سندیکا و دوستان صنعت آسانسور فراهم شده است، بهرهمند شوند.»
اهمیت آموزش در صنعت آسانسور از نگاه دکتر امیر خرمی
وی در خصوص اهمیت آموزش در این حوزه بیان کرد: «خوشبختانه با وجود دانشگاههای خوبی که در حال حاضر فعال هستند، ۳ دانشگاه علمی و کاربردی در تهران داریم و یک دانشگاه فنی و حرفهای نیز به همت اعضای هیئتمدیره سندیکای آسانسور تجهیز شده است. در این مراکز، هم دانشجویان مقطع کاردانی و هم کارشناسی در رشته آسانسور تحصیل میکنند.»
وی افزود: «تقریباً یک سال است که از طریق کنکور سراسری، جذب دانشجویان مقطع کارشناسی رشته آسانسور و پلکان برقی در دانشگاه انقلاب اسلامی انجام میشود. همچنین، طی یکی دو ترم اخیر، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نیز آغاز شده است که علاقهمندان میتوانند با تحصیل در مقاطع بالاتر، در جهت رشد و تعالی رشته آسانسور گام بردارند.»
فعالیتهای سندیکا و بازنگری در سیلابس آموزشی
دکتر امیر خرمی با اشاره به فعالیتهای خود در سندیکای آسانسور عنوان کرد: «من حدود ۴ الی ۵ سال است که عضو هیئت مدیره سندیکای آسانسور و پله برقی ایران هستم و بهعنوان دبیر آموزش سندیکا فعالیت دارم. از همکارانم در دانشگاههای کوشا، دماوند و سازمان ملی استاندارد استفاده کردیم و یک گروه تخصصی بهعنوان کارگروه اساتید آموزش سندیکای آسانسور تشکیل دادیم. این گروه علاوه بر دورههای پودمانی، در برگزاری دورههای یکروزه، چندروزه و سمینارهای تخصصی نقش کلیدی داشتند که به تدوین سیلابس رشته آسانسور در مقطع کارشناسی کمک کرد.»
وی افزود: «همین دیروز ابلاغ شد که سیلابس مقطع کاردانی نیز با نگاه فنی و حرفهای بازنگری شود. قبلاً سیلابسهای نوشتهشده بیشتر تئوریک بودند و بر دروس ریاضی و فیزیک متمرکز بودند. اما اکنون تلاش بر این است که ۸۰ درصد واحدها به صورت کارگاهی، آزمایشگاهی و عملی تعریف شود تا دانشجویانی که فارغالتحصیل میشوند، برای ورود به بازار کار آماده باشند.»
دورههای آموزشی و مدارک معتبر بینالمللی
دکتر امیر خرمی در ادامه تأکید کرد: «در حوزه آموزشهای سندیکا، دورههای مدیر فنی، تکنسین فنی، آمادگی آزمون مدیر فنی و دورههای تخصصی مرتبط با درب و ریل، قطعات مکانیکال و الکتریکال، استاندارد آسانسورهای کششی، MRL، هیدرولیک و پلهبرقی برگزار میشود. استقبال بسیار خوبی از این دورهها شده و مدارک ارائهشده دارای اعتبار سهگانه از سازمان ملی استاندارد، سندیکای آسانسور و دانشگاه انقلاب اسلامی هستند. این مدارک برای ارتقای پروانه کسب و یا مهاجرت افراد به سایر کشورها بسیار حائز اهمیت است.»
دعوت به همکاری در صنعت آسانسور
در پایان، دکتر امیر خرمی با تشکر از رسانه کابین نیوز گفت: «دست همه دوستان صنعت آسانسور را به یاری میفشارم. از تمامی اساتید و مدیران شرکتهای آسانسوری دعوت میکنم که در بحث تدوین استانداردهای جدید، آموزش و برگزاری سمینارهای تخصصی با سندیکای آسانسور و پله برقی همکاری کنند. ما مشتاقانه آماده خدمت به صنعتگران و متخصصان این حوزه هستیم.»
سایر گفتوگوهای ما با فعالان صنعت آسانسور و پله برقی را از اینجا ببینید.