راهنمای جامع انتخاب، تعویض و خرید واسکازین

 

خرید واسکازین یا روغن گیربکس، امری ضروری برای بهبود عملکرد گیربکس خودرو است. این روغن نقش بسیاری در عملکرد نرم و روان قطعات متحرک جعبه دنده، دیفرانسیل و جعبه فرمان دارد. روغن های گیربکس بر اساس نوع گیربکس در انواع دستی و اتوماتیک با روغن پایه (سنتتیک، نیمه سنتتیک و معدنی) و افزودنی های ویژه، تولید می شوند. خرید واسکازین مناسب، باعث محافظت از قطعات و خنک کاری انواع جعبه دنده خواهد شد.

نکاتی درباره خرید واسکازین

جهت خرید واسکازین مناسب و اصل، به نکاتی که در ادامه به آن می پردازیم توجه نمایید:

  1. توجه به نوع گیربکس: برای انتخاب واسکازین مناسب جعبه دنده، به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه نمایید. دفترچه راهنما، اطلاعات کاملی درباره نوع گیربکس و مشخصات روغن گیربکس مورد نیاز ارائه می دهد.
  2. نوع جعبه دنده: یکی از عوامل مهم انتخاب و خرید روغن گیربکس، توجه به نوع جعبه دنده است. جعبه دنده های دستی، اتوماتیک و …، به روغن گیربکسی با مشخصات فنی و افزودنی های خاص نیاز دارند.
  3. ویسکوزیته: هنگام انتخاب روغن جعبه دنده، به عدد ویسکوزیته روغن توجه داشته باشید. انتخاب روغن با ویسکوزیته نامناسب، ممکن است باعث ایجاد مشکلات و خرابی گیربکس مد نظر شود.
  4. برند: از خرید روغن گیربکس نامعتبر خودداری نمایید. واسکازین های نامعتبر ممکن است قیمت پایین تری داشته باشند، ولی در طولانی مدت باعث خرابی تجهیزات شما خواهند شد. برند های معتبری مانند بهران، شل، پارس و …، این محصول را با کیفیت و قیمت مناسب ارائه می دهند.
  5. در نظر گرفتن عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند دمای محیط عملیاتی یا قرار گرفتن در معرض آب و آلاینده ها، تاثیر زیادی بر عملکرد روغن های گیربکس می گذارند. تغییرات شدید دما یا ورود آب به گیربکس، می تواند ویسکوزیته روغن یا عملکرد روانکاری آن را تحت تاثیر قرار دهد.
  6. تاریخ تولید و انقضا: تاریخ تولید و انقضا محصول را بررسی نمایید. روغن های تاریخ مصرف گذشته یا روغن هایی که نزدیک به تاریخ انقضا هستند معمولا خواص خود را از دست می دهند.

عوامل موثر بر قیمت واسکازین

برخی عوامل بر قیمت واسکازین تاثیر بسیاری می گذارند که در ادامه به آن ها می پردازیم:

  1. نوع روغن پایه: روغن پایه معدنی نسبت به روغن پایه سنتتیک و نیمه سنتتیک ارزان تر است. روغن پایه سنتتیک به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در ترکیبات آن، از قیمت بالاتری برخوردار می باشد. روغن پایه نیمه سنتتیک از ترکیب روغن پایه معدنی و سنتتیک ساخته شده و از لحاظ قیمت بین این دو روغن قرار دارد.
  2. برند و شرکت تولید کننده: برخی برند های شناخته شده، به دلیل کیفیت بالاتر محصولات، معمولا محصولاتی با قیمت بالاتر ارائه می دهند.
  3. ویسکوزیته: روغن واسکازین با ویسکوزیته بالاتر، قیمت بالاتری دارد.
  4. افزودنی ها: وجود برخی افزودنی ها، به دلیل هزینه های خریداری و ترکیب آن با روغن پایه، معمولا قیمت این محصول را تحت تاثیر قرار می دهند.
  5. کشور تولید کننده: اگر روغن واسکازین به صورت وارداتی باشد، به دلیل هزینه های حمل و نقل و نرخ ارز، ممکن است قیمت بالاتری نسبت به نوع ایرانی آن داشته باشد.
  6. نوسانات بازار نفت: به دلیل پالایش روغن پایه از نفت خام، نوسانات قیمت نفت خام بر قیمت این محصول تاثیر مستقیم می گذارد.

انواع واسکازین و تفاوت آن ها

به طور کلی انواع واسکازین به دو دسته تقسیم می شود:

  1. واسکازین دستی(MTF): واسکازین دستی، برای جعبه دنده های دستی انواع خودرو و ماشین آلات صنعتی استفاده می شود و دارای ویسکوزیته بالاتری نسبت به نوع اتوماتیک است.
  2. واسکازین اتوماتیک(ATF): واسکازین اتوماتیک برای جعبه دنده های اتوماتیک و هیدرولیک خودرو ها و تجهیزات صنعتی استفاده می شود و مواد افزودنی و وظایف بیشتری نسبت به نوع دستی دارد.

تفاوت واسکازین های دستی و اتوماتیک

به طور کلی تفاوت واسکازین های دستی و اتوماتیک به شرح زیر است:

  • ویسکوزیته: ویسکوزیته روغن گیربکس دستی معمولا بالا تر از روغن گیربکس اتوماتیک می باشد.
  • فشار: با توجه به ویسکوزیته بالاتر روغن گیربکس های دستی، این روغن ها در برابر فشار بالاتری نسبت به نوع اتومات مقاوم هستند.
  • افزودنی ها: روغن گیربکس دستی حاوی افزودنی های ضد سایش بیشتری است. روغن گیربکس اتوماتیک، دارای افزودنی های ضدکف، ضد اکسیداسیون و بهبود دهنده اصطکاک می باشد.
  • نقش: روغن های گیربکس دستی، بیشتر برای روانکاری و انتقال نیرو بین دنده ها استفاده می شوند. روغن گیربکس های اتوماتیک، علاوه بر روانکاری، نقش های دیگری مانند خنک کاری، انتقال قدرت هیدرولیکی و کنترل اصطکاک کلاچ را ایفا می کنند.

زمان تعویض واسکازین

به طور کلی زمان تعویض واسکازین در خودرو های دستی از 40 هزار تا 60 هزار کیلومتر و در خودرو های اتوماتیک، از 80 هزار تا 100 هزار کیلومتر بعد از آخرین تعویض می باشد. در ادامه به برخی علائم نیاز به تعویض روغن های گیربکس می پردازیم:

  • مشکل در تعویض دنده: سخت جا رفتن دنده
  • صدای غیر عادی در جعبه دنده: ایجاد صدای نا متعارف هنگام تعویض دنده
  • نشت روغن از جعبه دنده: وجود لکه های روغن زیر خودرو
  • تغییر رنگ یا بوی روغن: تیره شدن رنگ یا بوی سوختگی روغن
  • کاهش عملکرد: کاهش شتاب خودرو یا لغزش دنده ها

شما می توانید جهت خرید واسکازین اصل و با کیفیت مانند واسکازین گیربکس ثمین و واسکازین گیربکس بهران، به سایت شرکت فیدار اویل با آدرس “fidaroil.com” مراجعه نمایید. fidaroil بهترین منبع برای خرید انواع روغن صنعتی و گریس صنعتی می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید